Home

vrijmetselaarsloge Kennemerland in Haarlem: een warme loge

Vrijmetselaars vormen een broederschap. De vrijmetselaar gaat uit van ieders recht op vrije meningsvorming en waarheidsvinding. Wij proberen dat te bereiken in een relatief kleine loge van zo'n 25 leden. Een loge is vaak de basis voor vriendschappen, ook al is dat niet het doel. Loge Kennemerland is een warme hartelijke groep mannen; een broederschap.

Wij heten u welkom op deze site. Wij kunnen u hier misschien geen antwoord geven op al uw vragen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze voorlichter Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook eens naar onze pagina op facebook:
https://www.facebook.com/logekennemerland/


Bijeenkomsten zijn op donderdag

Wij komen normaal gesproken wekelijks op donderdagavonden bij elkaar in ons gebouw aan de Haarlemse Ripperdastraat. In een vertrouwelijke en besloten sfeer proberen wij van elkaar te leren, door naar elkaar te luisteren, vragen te stellen en echte contacten te leggen. Dat is eenvoudig gezegd, maar blijkt een interessante en boeiende uitdaging.


Open avonden

 

Waarom wilden ze vrijmetselaar worden?
Hoe kijken ze er op terug?

Voor sommigen is het lang geleden. Voor anderen nog maar een paar maanden terug. Waarom wilden ze vrijmetselaar worden? Hoe kijken ze terug naar de tijd toen ze er voor kozen zich aan te melden? En wat heeft het ze gebracht? Geen vrijmetselaar is hetzelfde dus zal ook geen antwoord hetzelfde zijn. En toch is er iets dat ze bindt.

Ontdek waarom ze waarde ontlenen aan hun lidmaatschap. Bezoek een van onze open avonden. Hier volgt in het vroege najaar meer informatie. Wilt u op onze adressenlijst? Dan krijgt u ook een persoonlijke uitnodiging voor die avonden. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kunt u zo lang  niet wachten? Bel ons dan en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek: 06-10667384

Wilt u meer weten over Loge Kennemerland?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of uitnodigingen voor lezingen: Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u alvast een kijkje nemen in het logegebouw en een lid van onze loge horen spreken over de vrijmetselarij? Kijk dan eens naar dit interview uit een programma van 1Vandaag:
Haarlemse loge in 1Vandaag

 

Wat is vrijmetselarij? Wat zeggen vrijmetselaren er zelf over? Download en lees dit magazine?
VM-magazine augustus 2021

 

Soorten bijeenkomsten (rituelen en comparities)

De vrijmetselarij wordt door buitenstaanders vooral gezien als een club met rituelen.
Is er meer dan dat? Nou zeker!

Lees meer...

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of uitnodigingen voor lezingen:
Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u alvast een kijkje nemen in het logegebouw en een lid van onze loge horen spreken over de vrijmetselarij?
Kijk dan eens naar dit interview uit een programma van 1Vandaag/TV:
Haarlemse loge in 1Vandaag op TV

Of lees mini-intervriews met leden in dit online-magazine
on-line magazine VM

Een kort interview op 1Vandaag/radio
Haarlemse loge op 1Vandaag radio

 

Loge Kennemerland heeft regelmatig interessante lezingen waar iedereen bij welkom is.
Interesse? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u uitnodigingen ontvangt.21 november, 20 uur
Ripperdastraat 13, Haarlem

Enneagram en vrijmetselarij, op weg naar persoonlijke groei

Vrijmetselaar Ted Stravers, laat zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen het Enneagram en de vrijmetselarij, niet alleen symbolisch maar met name emotioneel. Een Vrijmetselaar streeft ernaar om zich zelf te verbeteren. Het Enneagram kan hierin een praktisch hulpmiddel zijn, naast wat de vrijmetselarij biedt.

Het Enneagram onderscheidt negen persoonlijkheden en hun onderlinge relaties. Het is niet duidelijk hoe oud het Enneagram precies is, maar het lijkt een eeuwenoud model te zijn en heeft een esoterische basis. Het wordt tegenwoordig door veel mensen en organisaties gebruikt.

Door met het Enneagram te werken leren mensen zichzelf en anderen beter te begrijpen. Het geeft mensen inzicht in zichzelf. Men wordt zich bewust van eigen vaste patronen en van sterke en zwakkere punten. Het model geeft ook aan op welke punten iemand zichzelf nog kan ontwikkelen. 'Het is daarom geschikt voor persoonlijke ontwikkeling en groei', zegt Ted Stravers.

inloop v.a. 19.30
aanmelden niet verplicht, maar wel op prijs gesteld:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.