Home

Loge Kennemerland: een warme loge

Vrijmetselaars vormen een broederschap. De vrijmetselaar gaat uit van ieders recht op vrije meningsvorming en waarheidsvinding. Wij proberen dat te bereiken in een relatief kleine loge van zo'n 35 leden. Een loge is vaak de basis voor vriendschappen, ook al is dat niet het doel. Loge Kennemerland is een warme hartelijke groep mannen, een broederschap.

Wij heten u welkom op deze site. Wij kunnen u hier misschien geen antwoord geven op al uw vragen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze voorlichter Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bijeenkomsten zijn er door de omstandigheden voorlopig even niet

Wij komen normaal gesproken wekelijks op donderdagavonden, met gemiddeld 25 personen, bij elkaar in ons gebouw aan de Haarlemse Ripperdastraat. Maar door de omstandigheden is dat nu niet verstandig. Wij komen onder normale omstandigheden daar bij elkaar om in een vertrouwelijke en besloten sfeer van elkaar te leren, door luisteren, vragen en contacten. Dat is eenvoudig gezegd, maar blijkt een interessante en boeiende uitdaging. Wij hopen die uitdaging weer snel te kunnen aangaan.


Open avonden


digitale open avond 28 mei een succes

Kan je via programma's als Zoom wel geslaagd een open avond organiseren als vrijmetselaarsloge? Het antwoord is na 28 mei volmondig 'ja'. Natuurlijk is een echte open avond rijker door onder meer het persoonlijke contact,de sfeer van het gebouw maar ook door het gebruik van de tradities van de loge. De 51 gasten die de loge mocht verwelkomen waren enthousiast. Meerderen bleven na afloop nog even digitaal 'hangen' en stuurden dankmailtjes. Bijzonder was de aanwezigheid van gasten uit het buitenland, die de loge anders mogelijk nooit zouden hebben bezocht.

In loge Kennemerland praat men wekelijks over interessante zaken. Zo nu en dan is iedereen daarbij welkom. zoals op 28 mei. Interesse? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u uitnodigingen ontvangt. De volgende open avond is in het vroege najaar.

Hiernaast de draagpenning van de loge. Het is een symbolische weergave van de duinroos met daarin het beeldmerk van de vrijmetselarij, passer en winkelhaak. Dat is onze loge, een bloem die zelfs bloeit waar het kaal en guur kan zijn, warm en rond.

Giften


Loge Kennemerland houdt iedere bijeenkomst een collecte.

De opbrengst van een eerdere open avond werd in december 2019 geschonken aan de speelgoedbank Haarlem.

Ieder kind, arm of rijk heeft immers recht op een cadeautje van sint of kerstman.

Directeur Maaike Disveld nam de gift in ontvangst.

 

Soorten bijeenkomsten (rituelen en comparities)

De vrijmetselarij wordt door buitenstaanders vooral gezien als een club met rituelen.
Is er meer dan dat? Nou zeker!

Lees meer...

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of uitnodigingen voor lezingen:
Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u alvast een kijkje nemen in het logegebouw en een lid van onze loge horen spreken over de vrijmetselarij?
Kijk dan eens naar dit interview uit een programma van 1Vandaag:
Haarlemse loge in 1Vandaag

Of lees mini-intervriews met leden in dit online-magazine
on-line magazine VM

 

Loge Kennemerland heeft regelmatig interessante lezingen waar iedereen bij welkom is.
Interesse? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u uitnodigingen ontvangt.21 november, 20 uur
Ripperdastraat 13, Haarlem

Enneagram en vrijmetselarij, op weg naar persoonlijke groei

Vrijmetselaar Ted Stravers, laat zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen het Enneagram en de vrijmetselarij, niet alleen symbolisch maar met name emotioneel. Een Vrijmetselaar streeft ernaar om zich zelf te verbeteren. Het Enneagram kan hierin een praktisch hulpmiddel zijn, naast wat de vrijmetselarij biedt.

Het Enneagram onderscheidt negen persoonlijkheden en hun onderlinge relaties. Het is niet duidelijk hoe oud het Enneagram precies is, maar het lijkt een eeuwenoud model te zijn en heeft een esoterische basis. Het wordt tegenwoordig door veel mensen en organisaties gebruikt.

Door met het Enneagram te werken leren mensen zichzelf en anderen beter te begrijpen. Het geeft mensen inzicht in zichzelf. Men wordt zich bewust van eigen vaste patronen en van sterke en zwakkere punten. Het model geeft ook aan op welke punten iemand zichzelf nog kan ontwikkelen. 'Het is daarom geschikt voor persoonlijke ontwikkeling en groei', zegt Ted Stravers.

inloop v.a. 19.30
aanmelden niet verplicht, maar wel op prijs gesteld:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.