Home

Loge Kennemerland: een warme loge

Vrijmetselaars vormen een broederschap. De vrijmetselaar gaat uit van ieders recht op vrije meningsvorming en waarheidsvinding. Wij proberen dat te bereiken in een relatief kleine loge van zo'n 35 leden. Een loge is vaak de basis voor vriendschappen, ook al is dat niet het doel. Loge Kennemerland is een warme hartelijke groep mannen, een broederschap.

Wij heten u welkom op deze site. Wij kunnen u hier misschien geen antwoord geven op al uw vragen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze voorlichter Paul Marselje, 06-10667384, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bijeenkomsten

Wij komen wekelijks op donderdagavonden met gemiddeld 25 personen bij elkaar in ons gebouw aan de Haarlemse Ripperdastraat. Wij komen daar om in een vertrouwelijke en besloten sfeer van elkaar te leren, door luisteren, vragen en contacten. Dat is eenvoudig gezegd, maar blijkt een interessante en boeiende uitdaging.


Open avonden

  

In loge Kennemerland praat men regelmatig over interessante zaken waar zo nu en dan iedereen bij welkom is. Interesse? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zorgen dat u uitnodigingen ontvangt. De volgende open avonden zijn op de donderdagen 5 maart en 7 mei.

Hiernaast de draagpenning van de loge. Het is een symbolische weergave van de duinroos met daarin het beeldmerk van de vrijmetselarij, passer en winkelhaak.

De duinroos is warm en rond,
met hier en daar een stekeltje.
Dat is onze loge.

 
Loge Kennemerland houdt iedere
bijeenkomst een collecte.

De opbrengst van de laatste open avond
werd in december 2019 geschonken
aan de speelgoedbank Haarlem.

Ieder kind, arm of rijk heeft immers recht
op een cadeautje van sint of kerstman.

Directeur Maaike Disveld nam
de gift in ontvangst.